Siódma edycja Słodkiego Klubu!

Motto 7 edycji: Naucz się robić torty jak z Instagrama i zdobądź większą pewność siebie

Zyskaj nieocenione wsparcie w prowadzeniu Słodkiego Biznesu i bądź częścią najprężniej rozwijającej się społeczności właścicielek autorskich pracowni cukierniczych w Polsce.

Słodki Klub stworzyłam po to, aby słodka branża w Polsce miała szansę rozwijać się zgodnie ze sztuką prowadzenia biznesu na wysokim poziomie. W szczególności jest to sfera dla początkujących i kobiet będących ze swoim biznesem w tzw. fazie intensywnego rozwoju.

Z okazji VII edycji wystąpią:

Ekspertki VII edycji:

  • Ula Stępniak
  • Martyna Pilarz
  • Beata Młynarczak
  • Jagoda Mikolcz
  • Magdalena Sadowska
  • Agnieszka Damian
  • Joanna Jabłońska
  • Noela Grzelak
  • Angelika Chwyć
  • Kasia Wojtowicz

Dodatkowo:

  • sesje pytań i odpowiedzi z ekspertkami
  • sesja na zoomie z Ulą Stępniak
  • rabaty do sklepów internetowych

Wywiady z gośćmi, sesje pytań i odpowiedzi.

Extra bonus:

➤ stałe 20% rabatu na produkty ze sklepu w czasie trwania edycji Klubu

➤ rabaty do sklepów internetowych: Słodka Pasja, Ale Dobre, Miła Odmiana, DrRanty

Dlaczego warto dołączyć do Słodkiego Klubu?

  • Zyskujesz nieograniczony dostęp do wszystkich webinarów Uli Stępniak (o wartości ponad 2000zł) oraz webinarów klubowych i szkoleń online z wszystkich edycji, które nie są dostępne nigdzie indziej, 
  • Możesz brać udział co miesiąc w specjalnych webinarach, szkoleniach i sesjach pytań i odpowiedzi tylko dla klubowiczek, 
  • Dostaniesz pliki do pobrania, przepisy i zestaw topperów do druku, które nie są dostępne nigdzie indziej.
  • Dołączysz do zamkniętej grupy na Facebooku, wyłącznie dla Słodkich Klubowiczek, gdzie toczą się ciekawe dyskusje, Klubowiczki się wspierają i darzą się zaufaniem,
  • Otrzymasz zniżki na zakupy w sklepach ulastepniak.pl i biznesnaslodko.pl.

 

Jesteście ciekawe?

Dołączając do Słodkiego Klubu nauczysz się praktycznych umiejętności:

lepienia figurek 3D

składania tortu od podstaw

tynkowania

dekoracji na tort

układania dekoracji kwiatowych

robienia tortów musowych

Do kogo skierowana jest kolejna edycja
Słodkiego Klubu?

Do osób, które w swoim słodkim biznesie chcą osiągnąć wiele i potrzebują do tego odpowiednich narzędzi.

Motto najnowszej edycji:

 

Naucz się robić torty jak z Instagrama
i zdobądź większą pewność siebie

Co na Ciebie czeka w tej edycji?

Instagram od A do Z - wszystko co musisz wiedzieć o prowadzeniu profilu na Instagramie

Szkolenia online praktyczne z ekspertkami: lepienie figurek, dekoracje tortów, dekoracje kwiatowe, kwiaty maślane, malowanie na torcie, tort tuba, praca z separatorem

Marketingowe porady od praktyczki, która na co dzień buduje i wspiera kobiece biznesy.

Materiały i przepisy niedostępne w żadnym innym miejscu.

Grupa Słodkiego Klubu na Facebooku – jedyne takie miejsce w sieci, gdzie są torty, a nie ma hejtu, tylko wsparcie i merytoryczne rady.

Dokumenty do pobrania: szablony oraz umowa z klientem

Pokażę ci także:

w jaki sposób prowadzić rentowny słodki biznes

jak przygotować się do odbioru pracowni/kuchni domowej

jak zachęcić klientów do kupowania własnie u Ciebie

Ekspertki w Słodkim Klubie:

Ula Stępniak

Poprowadzi:

Szkolenia praktyczne

  • Robimy tort w stylu boho
  • Montujemy film w aplikacji CupCat
  • Cake pops i cakesicles – jak to ugryźć

Webinary

  • Wyceny tortów
  • Organizacja pracy – standaryzacja przepisów, moc checklisty i system pracy
  • 3 sposoby na degustacje

Od 10 lat prowadzi pracownię cukierniczą Słodki Muffin w Warszawie.

Autorka wielu tortów, m.in. dla Sir Paula Mc’Cartneya, kreatorka smaku i przedsiębiorczyni.

Na jej webinary zapisuje się co miesiąc ponad 1000 osób, a Facebookowe wyzwanie zgromadziło ponad 1000 uczestników zainteresowanych jej wiedzą o wycenie tortów.

Jest autorką wielu ebooków, a także ponad 100 artykułów na blogu. Jej twórczość to połączenie najlepszych przepisów, wiedzy cukierniczej i praktycznych porad na temat prowadzenia słodkiego biznesu.

    Angelika Chwyć

    Poprowadzi:

    Szkolenie praktyczne

    • Robimy figurkę króliczka

    Dekoratorka cukiernicza, projektantka. Członkini Kulinarnej kadry Narodowej – „Poland National Culinary Team” u boku której zdobyła złoty medal w kategorii „Artystyczna Dekoracja Cukiernicza” za najwyżej ocenianą pracę podczas Pucharu Świata w Luxemburgu w 2018 r. 

    Dwukrotnie stanęła na podium Mistrzostw Polski (2017, 2019) zdobyła również złote odznaczenie oraz III i II miejsce w kategorii podczas Cake International Birmingham (2017, 2019).

    Modelowanie i dekoracja towarzyszy jej od ponad 20 lat, specjalizuje się w tworzeniu cukrowo-czekoladowych figurek zdjęć oraz charakterystycznych symetrycznych wzorach inspirowanych kalejdoskopem i mandalą.

    Zamiłowanie do projektowania ubioru i biżuterii z powodzeniem przenosi na artystyczną dekorację cukierniczą. Od lat doskonali techniki, które samodzielnie opracowała i z przyjemnością dzieli się nimi z miłośnikami modelowania i sztuki cukierniczej.

    Beata Młynarczak

    Poprowadzi:

    Szkolenie praktyczne

    • Podstawy topperów na tort
    • Wylewanie lukru
    • Dekorowanie lukrem czyli małe wypukłości na topperze

    Mistrzyni i edukatorka artystycznego dekorowania pierników.

    Od 2017r. jej życie zawodowe kręci się pełną parą wokół lukru królewskiego, poznała dziesiątki technik dekoracyjnych, a kilkanaście z nich doprowadziła do mistrzostwa. Pcha ją do tego wrodzony upór i to, że naprawdę zakocha się w tej białej, lejącej masie…

    Od zawsze jej pasją było także przekazywanie wiedzy innym ludziom. Jej dwie miłości udało się połączyć i tak powstał Słodki Decor – miejsce, w którym możesz rozwinąć swoją pasję do lukru pod jej okiem.

    Magdalena Sadowska

    Poprowadzi:

    Szkolenie praktyczne

    • 3 rzeczy, o które musisz zadbać w słodkim biznesie: wizytówka google, social media, reklama
    • Uczymy się robić reklamę

    Przedsiębiorca od zawsze. Wieloletnie doświadczenie zdobyła w sprzedaży oraz w marketingu. Uwielbia sprzedawać, tworzyć lejki sprzedażowe i dowozić rezultat. Przez lata działała w reklamie offline, a teraz od kilku lat działa w marketingu online. Ma na swoim koncie ponad 3000 kampanii reklamowych na Facebooku i Instagramie.

    Bardzo kreatywna, lubi współpracować z osobami, które tworzą środowisko wspierające nowe rozwiązania. Pasjonatka nowych rozwiązań.

    Twórcza w nowe i skuteczne pomysły dla swoich Klientów. To jej zawdzięczacie widoczność Uli online, od początku zajmuje się marketingiem ulastepniak.pl.

    Noela Grzelak 

    Poprowadzi:

    Szkolenie praktyczne

    • Praca z separatorami krok po kroku

    Założycielka firmy ChocoLover. Z wykształcenia inżynier budownictwa, obecnie pracuje jako inżynier konstruktor. Jednak jako pasjonatka wypieków, po ukończeniu studiów wymarzyła sobie inną drogę – zdecydowanie słodszą.

    W maju 2021 roku założyła kuchnię domową, w której przez ponad rok budowała torty i inne mniejsze słodkości, spełniając marzenia swoich klientów i własne. W międzyczasie stworzyła również bloga, aby dzielić się swoimi doświadczeniami ze słodkiego świata. Jednak cały czas szukała swojej drogi… I tak, w tym roku z miłości do tortów piętrowych pojawił się pomysł na nowy etap jej Chocolover – sklep internetowy z separatorami, które w całości produkuje w Polsce. Od teraz zachęca wszystkich, aby odmienili z nią swoje piętruski!

    Agnieszka Damian

    Poprowadzi:

    Szkolenie praktyczne

    • Robimy tort tubę

     

     

    Z zawodu jest cukiernikiem, z zamiłowania torciarą.

    Od kilku lat prowadzi własną pracownię tortów artystycznych we Wrocławiu „Słodka pasja Agi”, w której oprócz tortów i słodkich stołów dla klientów prowadzi również szkolenia cukiernicze.

    Jest trenerką w Akademii Sweet Decor.
    Prywatnie mama dorosłych już dwóch synów oraz miłośniczka psów i podróży.

    Martyna Pilarz

    Poprowadzi:

    Szkolenia praktyczne

    • Instagram od podstaw
    • 10 trików, które ułatwią Ci życie na instagramie
    • Czy wszyscy muszą robić rolki?
    • Statystyki – jak je analizować
    • Jak szukać inspiracji na posty i rolki
    • Sesja pytań i odpowiedzi

     

    Od 5 lat zajmuje się działaniami marketingowymi na Instagramie oraz edukacją w tym temacie.

    Przez ten czas przeszkoliła tysiące osób, które marzą o rozwijaniu swoich profili i dostrzegają potencjał reklamowy Instagrama.

    W swoich szkoleniach i kursach uczy, że dzięki skutecznym strategiom można zupełnie bezpłatnie rozwinąć konto na Instagramie, zbudować grupę zaangażowanych odbiorców i cały czas docierać do coraz większej liczby osób.

    Joanna Jabłońska

    Poprowadzi:

    Szkolenia praktyczne

    • Robimy prostą figurkę z masy cukrowej
    • Dekorujemy tort bez użycia figurki

    Od 5 lat prowadzi autorską pracownie tortów artystycznych w Warszawie – Eksplozja Smaku. Miejsce to powstało z miłości do tworzenia pobudzających zmysły słodkości. Torty to jej ogromna pasja, w wykonanie każdego detalu wkłada całe swoje serce.

     

    W pracowni powstają także inne wypieki takie jak sernik i, bezy, monoporcje, torty musowe, makaroniki, które często goszczą na słodkich stołach.

    Całą swoją wiedzą oraz doświadczeniem dzieli się ze swoimi kursantami na szkoleniach stacjonarnych, gdzie uczy między innymi wykonania tortu od podstaw, figurek z masy cukrowej oraz tego bardzo pożądanego tynkowania na gładko 😉 Poza pasją do tortów, jej praca to biznes, który musi być dochodowy, by dobrze funkcjonować. 

    Jagoda Mikolcz

    Poprowadzi:

    Szkolenia praktyczne

    • Kwiaty z papieru waflowego
    • Malowanie kwiatów na torcie
    • Kwiaty z kremu

     

    Od 2019 roku prowadzi manufakturę cukierniczą o nazwie „Jagodowo mi”.

    Wykonuje głównie torty weselne i okazjonalne, a jej ulubionymi technikami w dekoracji tortów – jest praca z kremem maślanym – kwiaty maślane, malowanie na kremie  oraz papier – waflowy i cukrowy.

    Dzięki temu może wyczarować niepowtarzalne dekoracje, kwiatowe kompozycje, które za każdym razem zachwycają klientów.

    Kasia Wojtowicz

    Poprowadzi:

    Szkolenia praktyczne

    • Sesje Q&A w tematyce HACCP

     

    Praktyk od bezpieczeństwa żywności dla gastronomii.

     

    Zaczęła działać, gdy zobaczyła ogromną potrzebę edukowania na temat bezpieczeństwa żywności.
    Ma wiedzę i doświadczenie, aby edukować innych w zakresie bezpieczeństwa żywności i wspierać ich podczas trudnego procesu pierwszych badań, wniosków, orzeczeń, zaleceń i telefonów.
    Jej misją jest pomaganie i wdrażanie zasad bezpieczeństwa żywności każdego dnia w całej Polsce – w każdym nawet najmniejszym biznesie gastro.
    Dobrze wie, że to, co najlepsze w polskim słodkim biznesie to rzemiosło, miłość i pasja!

    Słodki klub trwa 6 miesięcy. W tym czasie otrzymasz:

    • praktyczne porady od ekspertek,

    • dostęp do rewelacyjnej grupy na Facebooku, gdzie wsparcie i pomoc innych jest na wagę złota,

    • materiały do pobrania tylko dla Klubowiczek,

    • dostęp do wszystkich materiałów z poprzednich edycji, w tym do przepisów, livów i webinarów klubowych

    Dodatkowo czekają na Ciebie:

    • zniżki na zakupy w sklepie na ulastepniak.pl,

    • zniżki na zakupy w sklepach internetowych 

     

    Edukacja

    Pomysły i inspiracje

    Prezenty

    Jak dołączyć do Słodkiego Klubu?

    Ta edycja Słodkiego Klubu już się rozpoczęła i nie możesz do niej dołączyć.

    Zapraszam Cię do pozostawienia swojego adresu mailowego. Nie przegap kolejnej edycji, która startuje już w kwietniu:

    Pytania i odpowiedzi

    Zobacz archiwum Słodkiego Klubu

    PONAD 50 WEBINARÓW DOSTĘPNYCH TYLKO I WYŁĄCZNIE DLA KLUBOWICZEK – ponad 75 godzin merytorycznych nagrań

    PONAD 20 WEBINARÓW Z REGULARNEJ OFERTY BEZPŁATNIE – ponad 30 godzin nagrań

    PONAD 40 EKSPERCKICH LIVE Z ULĄ STĘPNIAK I JEJ GOŚĆMI

    PONAD 10 WYWIADÓW TEMATYCZNYCH

    PONAD 10 EKSPERTÓW Z BRANŻY CUKIERNICZEJ

     

    Lista tematyczna live, webinarów, wywiadów z poprzednich edycji:

    LIVE “Funkcjonowanie Słodkiego Klubu” 

    LIVE “Uwierz w siebie” 

    WEBINAR “Działalność gospodarcza w Słodkiej  Branży 

    LIVE “Oferta Świąteczna”

    LIVE “Lokal w Słodkim Biznesie – remont, urządzanie i praca na swoim” 

    WEBINAR  “Wyceny słodkości bez tajemnic” 

    LIVE “Lokal w Słodkim Biznesie”

     

    LIVE “Oferta na Candy Bar” 

     

    WEBINAR “CANDY BAR- Jak to się je?” 

     

    WEBINAR “Organizacja i planowanie w słodkim biznesie “

     

    WEBINAR Magdaleną Sadowska “Marketing i sprzedaż w Słodkim Biznesie” 

     

    LIVE z I edycji Słodkiego Klubu

    WEBINAR Joanna Sławińska “Skąd się bierze pewność siebie?” 

    WEBINAR Magdalena Sadowska “Niezbędne elementy promocji twojej firmy”

    WEBINAR  Ula Stępniak “Obsługa klienta w Słodkim Biznesie” 

    WEBINAR Ula Stępniak “Słodkości od A do Z” 

    WEBINAR Magdalena Sadowska “Prowadzenie fanpage – posty, planowanie, praca z creator studio” 

    WEBINAR Marta Teterycz “Odbiór pracowni cukierniczej przez sanepid”

    WEBINAR Joanna Sławińska”Jak radzić sobie z wewnętrznym krytykiem”

    WEBINAR Ula Stępniak”Jak zatrudnić dobrego pracownika” 

    WEBINAR Marta Teterycz”Jak przygotować się na kontrolę sanepidu”

    WEBINAR Magdalena Sadowska “Projektowanie grafik w Canvie”

    WEBINAR Ula Stępniak “Jak pozyskać klientów firmowych” 

    WEBINAR Joanna Sławińska “Pożegnaj perfekcjonizm”

    WEBINAR “Niezbędnik początkującego fotografa” 

    WEBINAR “Współpraca z firmami – kawiarnie, sale weselne

    WEBINAR Magdalena Sadowska “ABC ustawienia reklamy na Facebook’u i Instagramie”

    WEBINAR Justyna Porowska “Podstawowe błędy w fotografii kulinarnej i sposoby na ich wykluczenie” 

    WEBINAR Ula Stępniak “Organizacja pracy w pracowni. Narzędzia, listy zadań, procedury” 

    WEBINAR Joanna Sławińska “Działaj mimo lęku” 

    WEBINAR Joanna Sławińska “Dbaj o siebie, czyli bądź swoją przyjaciółką” 

    WEBINAR Ula Stępniak – Budowanie marki w słodkim biznesie 

    WEBINAR Magdalena Sadowska – Porozmawiajmy o sprzedaży 

    WEBINAR Magdalena Sadowska “Jak zarządzać pieniędzmi?”

    WEBINAR Ula Stępniak “Jak być na plusie w każdym miesiącu”

    LIVE Ula Stępniak “Wyceny”

    WEBINAR Magda Sadowska “Lejek sprzedażowy w słodkiej branży”

    WEBINAR Magdalena Sadowska “Sprzedaż słodkich usług”

    LIVE Ula Stępniak – Tajniki tynkowania

    LIVE Ula Stępniak “Jak przyjmować zamówienia, planować harmonogram i przewidywać ilość pracy”

    LIVE Ula Stępniak “Składanie tortów piętrowych” 

    LIVE Ula Stępniak “Wycena monoporcji i tortów musowych”

     

    LIVE Małgorzata Bakuła “Jak napisać idealny biznesplan”

    WEBINAR MagdY Sadowskiej – “Stwórz sama branding i logo”

    WEBINAR Uli Stępniak: “System i organizacja pracy, kiedy pracujesz w pojedynkę”

    LIVE Katarzyna Chojnacka – wszystko co musisz wiedzieć o działalności nierejestrowanej 

     

    LIVE Ula Stępniak “Kremy do tortów i kompozycje smakowe czyli jak stworzyć swoje słodkie menu”

    • WEBINAR  Ula Stępniak “Gdzie są klienci na torty weselne i candy bary?” 
    • WEBINAR “Jak dostosować lokal do prowadzenia słodkiego biznesu?” 
    • WEBINAR  Ula Stępniak “Jak rozmawiać z klientami, żeby do Ciebie wracali?”
    • KURS  Ula Stępniak “Jak wyceniać swoje torty?” 
    • WEBINAR “Jak radzić sobie w kryzysowych sytuacjach?” 
    • WEBINAR  Ula Stępniak “Targi ślubne-nabijanie kasy organizatorom czy szansa” 
    • WEBINAR  Ula Stępniak “Candy bar – od czego zacząć?
    • WEBINAR  Ula Stępniak “Jak dopasować rodzaj słodyczy na candy bar?” 
    • WEBINAR  Ula Stępniak “Jak zdobyć nowych klientów w sieci?”
    • WEBINAR “Jak przekuć błędy w sukces?”
    • WEBINAR  Ula Stępniak “ABC konkurencji w słodkiej branży”
    • WEBINAR  Ula Stępniak “Organizacja pracy przy produkcji candy baru” 
    • WEBINAR “Jak dobrać smaki i ofertę do pracowni cukierniczej 
    • WEBINAR Ula Stępniak “Trendy kolorystyczne i faktury w słodkościach”
    • WEBINAR „Jak podnieść ceny i nie zwariować?
    • WEBINAR “Podstawy cukiernictwa “Rodzaje kremów, biszkoptów i tynków. Zasady łączenia smaków.”

    LIVY PRAKTYCZNE:

    • Live z Anią Jędrzejewską: “Malowanie na papierze cukrowym”
    • live z Anią Jędrzejewską – “Podstawy malowania na papierze akwarelowym” 
    • live z Zuzią Nowakowską-Sikorą – dekorowanie tortu
    • live z Ulą – rodzaje tynków i ich właściwości 
    • live Ula Stępniak – Tajniki tynkowania
    • live z Ulą – składanie tortów piętrowych 
    • Ula – Dekorowanie babeczek: technika, narzędzia, kremy

     

    WYWIADY:

    • wywiad z Anetą i Magdą Cake It “Jak nie pracownia cukiernicza, to co?” 
    • wywiad z Kasią Wieczorek “ Jak połączyć pracę na etacie ze słodkim biznesem 
    • (Mums in the kitchen): “Jeśli nie słodki biznes, to co? czyli o pasji do zdjęć kulinarnych”
    • wywiad z Zuzią Nowakowską-Sikorą “Słodki biznes inaczej czyli jak zarabiać nie robiąc tortów na zamówienie”
    Kiedy startuje Klub?

    Siódma edycja Słodkiego Klubu rusza 07.10.2023.

    Jeśli nie można już/jeszcze dołączyć to – zapisz się na listę oczekujących (jeśli dostępna), aby tego nie przegapić!

    Jeśli brałam udział w poprzedniej edycji czy mam specjalne warunki dołączenia?

    Możesz przedłużyć swój udział w Klubie, w specjalnej cenie. Informacje znajdziesz na mailu.

    Przez jaki czas będę mieć dostęp do klubu?

    Jedna edycja Słodkiego Klubu trwa 6 miesięcy.

    Czy wszystkie nowe webinary będą zapisane w moim panelu w klubie?

    Tak, wszystkie nagrania będą dostępne po zalogowaniu do Klubu

    Czy można zapłacić paypalem?

    Tak. Jest możliwość zrobienia przelewu lub płatności PayPal.

    Czy dostanę FV?

    Tak. Proszę tylko o uzupełnienie danych do FV w polach do tego przeznaczonych podczas zakupu.

    Jak mogę się zalogować do Klubu

    Na maila po zakupie otrzymujesz link, login i hasło, chyba że jesteś/byłaś członkiem wcześniejszej edycji, wtedy dane do logowania pozostają takie same.